Пореден случай на удавени летовници по Южното Черноморие. Само през почивните дни

...
Пореден случай на удавени летовници по Южното Черноморие. Само през почивните дни
Коментари Харесай

Спасител: Много хора не знаят, че при жълт флаг е забранено влизане във водата с надуваеми пособия

Пореден случай на удавени летовници по Южното Черноморие. Само през почивните дни се удавиха седем души. Инцидентите са станали в Созопол, Слънчев бряг, Китен и Несебър.

„ Основните аргументи са здравословни проблеми, приложимост на алкохол или упойващи субстанции и неспазване на разпоредбите във водата “, изясни Васил Алексиев, старши избавител на плаж „ Крайморие “.

„ Изпълняваме една задача всеки ден – предварителна защита. Вчера две 20-годишни момчета към 9:30 часа бяха използвали много алкохол и се канеха да потеглят към шамандурите. Успяхме да ги върнем преди да стартират и да им разбираем, че това не е мястото, на което да демонстрират какво могат “, уточни той.

Според спасителите постоянно се случва деца с надуваеми такъми в морето да са оставени без контрол.

Концесионерът на плаж „ Крайморие “ Николай Димитров добави, че спасителите са на пост, с цел да пазят живота на хората, само че е значимо и туристите да са виновни.

„ Оказва се, че доста хора не знаят, че при жълт байрак е неразрешено влизане във водата с надуваеми такъми. Дете с пояс може да бъде обърнато от вълна, дезориентира се и не може да оправи. Често родителите схващат своята неточност, само че жълтият байрак е по тази причина “, акцентира Димитров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР